Implantologie

Implantologie

Implantologia este o ramura a chirurgiei orale care se ocupă de înlocuirea rădăcinii dintilor naturali cu dispozitive mecanice, numite implanturi.

Implanturile, formate din şuruburi de titan, formează o legătură stabilă şi rezistentă, cu ţesutul osos în  în care sunt pozitionate. Deasupra implanturilor vor fi instalate coroane artificiale cu rolul de a inlocui coroana dintelui natural. Acest lucru permite rezolvarea tuturor situatiilor in care pacientii sunt lipsiti de dinti, fie din cauza unei traume,
fie din lipsa de ingrijire corespunzatoare sau din cauza unor proteze neadecvate.

Dentalest adopta cu succes  următoarea metodologie pentru tratamentul implantologic:

Etapa de diagnostic – analiza examenului  radiografic (panoramic) pentru a stabili planul de tratament şi a costurilor. Această consultatie poate fi,de asemenea,facuta online.

Etapa chirurgicala de inserare a implanturilor  – osul pacientului este pregătit, printr-o intervenţie chirurgicala,in care se creeaza un mic lacas unde vor fi pozitionate implanturile.Odata instalate,suruburile vor fi inchise cu o capa de vindecare si vor petrece o perioada de osteointegrare,permitand astfel ligatura intre os si titan.  În unele cazuri, este necesara adaugarea de os artficial pentru a crea o baza corespunzatoare inserarii implanturilor si,ulterior,cimentarii coroanelor.

Etapa montarii coroanelor – Atunci când zona respectiva va fi vindecata, la o distanţă de 4-6 luni dupa operatie, dintii artificiali pot fi montati.Dupa efectuarea amprentei,vor fi realizate coroanele din material metalo-ceramic sau compozit,avand aceleasi caracteristici estetice ca si dintele natural.Acestea vor fi cea mai buna solutie pentru inlocuirea dintilor lipsa sau pentru a sprijini punti sau alte proteze.

Principalele avantaje ale  implantologiei:

  • Reabilitarea funcţiei masticatorii normale, care devine identica cu cea a dintilor naturali, generand astfel beneficii digestive si nutritionale.
  • Menţinerea integrităţii dintiilor vecini, evitând astfel devitalizarea si slefuirea dintilor sanatosi.
  • Menţinerea funcţiei normale a musculaturii faciale, pastrand astfel un aspect facial mai tineresc şi natural.
  • Lipsa de inflamaţie gingivală şi durere cauzate de instabilitatea  protezelor neadecvate.
  • Siguranta si incredere de sine  in momentul vorbirii si un zambet armonios.
  • Soluţie pe termen lung şi o garanţie a succesului la peste 95% dintre pacienţi.
cabinet stomatologic Follow us RSS